You are currently viewing Tatu Maunu kamppaili opiskelijoiden EM-kilpailuissa

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu osallistui EUSA Gamesiin 14.-18. heinäkuuta Puolan Lodzissa. EUSA Games on monilajitapahtuma, jossa ratkotaan 20 lajin opiskelijoiden Euroopan-mestaruudet. Aalto-yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva espoolainen kilpaili potkunyrkkeilyssä Kick Lightin 63-kiloisissa. Tatu kilpailee yleensä Full Contactissa, mutta hänen painoluokkansa ei ollut kisojen ohjelmassa, joten ottelumuodoksi valikoitui Kick Light.

Potkunyrkkeilyyn osallistui 117 kilpailijaa 69 korkeakoulusta 20 eri maasta. Tatun sarjassa oli 11 ottelijaa. Espoolainen selvitti ensimmäisen kierroksen vapaa-arvalla ja puolivälierissä tuli vastaan Ukrainan Mykhailo Serdiuk. Suomalainen osui hyvin etenkin suorilla lyönneillä ja vartalopotkuillaan, mutta ukrainalainen oli kokenut K1-ottelija ja osasi napsia pisteitä nopeilla alapotkuillaan. Voitto kirjattiinkin ukrainalaisen nimiin 3-0.

Mykhailo Serdiuk voitti lopulta koko sarjan. Ukrainalainen kukisti välierissä ylivoimaisesti Slovakian MM-edustajan ja löylytti finaalissa viime vuoden Unkarin World Cupin voittajan.
– Kick-Light oli ihan hauska kokemus kuukauden harjoittelun ja yksien kisojen perusteella. Nyt focus takaisin fulariin, Tatu Maunu summasi.

Potkunyrkkeilijöiden taso EUSA Gamesissa oli kirjava. Osalla ei ennestään ollut kansainvälistä kisakokemusta ja toisaalta mukana oli myös paljon maajoukkueurheilijoita. Esimerkiksi Full Contactin 71-kiloiset voitti hallitseva MM-kakkonen Ukrainan Stanislav Danichev. Kehälajeista kisaohjelmassa olivat K1 sekä Full Contact, ja tatamilajeista ohjelmassa olivat Point Fighting ja Kick Light. Tatun valmentajana EUSA Gamesissa ahersi Petteri Maunu.

EUSA Games järjestetään kahden vuoden välein, tämän vuoden tapahtumaan osallistui noin 5000 urheilijaa 40 maasta ja yli 400 korkeakoulusta, potkunyrkkeily oli mukana ensimmäistä kertaa.