You are currently viewing Petteri Maunu suoritti valmennuksen erikoisammattitutkinnon

Espoon Kehähaiden Petteri Maunu on suorittanut valmennuksen erikoisammattitutkinnon Suomen Urheiluopistolla. Valmennuksen erikoisammattitutkinnon (VEAT) koulutus on vuoden mittainen matka ja oppimisprosessi, josta saa eväitä valmennusjohtamisen kehittämiseen. Koulutus on suunnattu erityisesti valmennus- ja nuorisopäälliköille, maajoukkuevalmentajille, akatemiavalmentajille sekä muille valmennuksen koordinointi- ja johtotehtävissä toimiville.

Valmennuksen erikoisammattitutkinto sisältää kolme tutkinnon osaa: valmennustoiminnan johtaminen, urheilijakeskeinen valmentaminen sekä valinnainen tutkinnonosa. Kukin tutkinnon osa on laajuudeltaan 60 osaamispistettä. Petterin valinnaisena tutkinnonosana oli toimiminen valmennuksen kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Koulutus koostui lähijaksoista Vierumäellä sekä tutkinnon perusteiden mukaisen osaaminen osoittamisesta näytöillä aidoissa valmennuksen johtotehtävissä. Petteri Maunu keskittyi näytöissään potkunyrkkeilyyn niin Espoon Kehähaiden kuin Suomen Potkunyrkkeilyliitonkin kontekstissa. Maunu toimii molempien organisaatioiden puheenjohtajana.

Opinnoissa huomioitiin niin yksilölliset kuin opiskelijan taustaorganisaationkin tarpeet henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) avulla. Koulutuksen aikana pääsi tuottamaan myös laajamittaisemman valmennustyön johtamisen kehittämisen kokonaisuuden valitsemastaan teemasta omaan toimintaympäristöön soveltaen.

– Koulutuksen lopputyön kirjoitin urheilijan polusta potkunyrkkeilyssä. Urheilijan polku voi näyttäytyä potkunyrkkeilyssä moninaisena riippuen esimerkiksi siitä milloin lajin pariin tulee sekä eteneekö harrastajan, kilpailijan, valmentajan tai tuomarin polulla. Kehittämistyön antia jalkautetaan seuran toimintaan, Petteri kertoo.