Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan lyöntejä, väistöjä, torjuntoja ja näiden yhdistelmiä. Kaikki harjoitukset ovat ohjattuja ja alkavat aina lämmittelyllä ja valmistavan osan jälkeen on yleensä vuorossa tekniikkaharjoittelua ilmaan, pareittain, pistareihin tai säkkiin joko paikka- tai kiertoharjoitteluna. Tekniikkaharjoitteiden jälkeen on vuorossa loppujumppa. Lisäksi harrastajaryhmän harjoituksissa on välillä myös harjoittelijoiden toiveiden mukaisia perinteisen nyrkkeilyn ulkopuolisia teemoja, esim. potkujen harjoittelua.

Kuntonyrkkeily on tehokasta jumppaa koko vartalolle. Etenkin yläselän lihaksisto, hartianseutu ja kädet saavat oivaa harjoitusta. Kuntonyrkkeily auttaa ennaltaehkäisemään ja hoitamaan yksipuolisesta rasituksesta ja staattisesta lihasjännityksestä aiheutuvia niska- ja hartiavaivoja.

Lisäksi kuntonyrkkeily kasvattaa harrastajansa reagointinopeutta, kehon koordinaatiota ja lihasvoimaa. Kuntonyrkkeilyn vauhti, vaihtelevuus ja tekninen haastavuus auttavat tehokkaasti unohtamaan arkipäivän stressitekijät. Kuntonyrkkeily on tehokasta liikuntaa työn tai opiskelun vastapainoksi.

Kuntonyrkkeilyssä ei kilpanyrkkeilystä poiketen ole otteluharjoituksia.