Krav maga on suoraviivaisen tehokas itsepuolustus- ja lähitaistelumenetelmä. Lajissa harjoitellaan puolustautumaan aseellista ja aseetonta hyökkääjää vastaan. Krav maga on Israelin armeijan ja turvallisuusjoukkojen virallinen lähitaistelujärjestelmä. Lisäksi krav magaa harjoittelevat myös monet muut turvallisuusalan ammattilaiset eri puolilla maailmaa.

Krav magassa käytettävät tekniikat ovat hioituneet käytännön tilanteissa mahdollisimman yksinkertaisiksi ja helposti omaksuttaviksi. Uhkatilanteita varten harjoiteltavat tekniikat perustuvat pitkälti ihmisen luonnollisiin reaktioihin.

Turvallista harjoittelua

Krav magassa ei järjestetä kilpailuja, sillä itsepuolustustilanteissa ei ole sääntöjä. Krav magan harjoittelu Suomen Kamppailuopistolla on turvallista ja sopii kaikille yli 12-vuotiaille. Yli 16-vuotiaat harjoittelevat omissa tasoryhmissään ja 12-16-vuotiaat omissa tasoryhmissään. Espoon Kehähaiden krav maga -opettajat ovat saaneet koulutuksensa suoraan lajin kansainvälisen kattojärjestön pääkouluttajalta.

Harjoitukset koostuvat tekniikkaharjoittelun lisäksi lämmittelystä ja lihaskuntoharjoitteista. Peruskurssilla läpikäydään myös rikoslakiin perustuen hätävarjelun juridiikkaa. Peruskurssit alkavat keskimäärin kaksi kertaa vuodessa ja kestävät 11 viikkoa.

Tekniikka ja taktiikka pääroolissa

Peruskurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kamppailulajikokemusta ja kurssille tulijoiden fyysisen kunnonkaan ei tarvitse olla huippuluokkaa. Krav maga -harjoittelussa on pääpaino itsepuolustuksessa tarvittavien tekniikoiden ja taktiikoiden opettelussa. Myös fyysinen kunto kehittyy harjoittelun myötä.

Peruskurssilla harjoitellaan puolustautumista yleisimpiä hyökkäystilanteita vastaan. Peruskurssi päättyy ensimmäisen oppilasasteen tasokokeeseen ja sen jälkeen harjoittelua voi jatkaa jatkokurssilla ja konkariryhmässä.

Krav magan taistelusektori on 360 astetta, sillä hyökkäykset voivat todellisuudessa tulla mistä suunnasta vaan. Lisäksi krav magassa harjoitellaan puolustautumista useampiakin hyökkääjiä vastaan.

Historian havinaa

Slovakiasta alun perin kotoisin oleva Imi Lichtenfeld kehitti Krav Magan Israelin armeijan käyttöön Israelin valtion perustamisen jälkeen. Suomen Kamppailuopiston perustajat Petteri Maunu ja Jyrki Saario toivat Krav Magan Suomeen keväällä 1996.

Krav Magan kotimaisena kattojärjestönä toimii Jyrki Saarion, Petteri Maunun ja Petteri Saarion vuonna 1996 perustama Suomen Krav Maga Liitto ry. Lajin kansainvälisiä kattojärjestöjä ovat mm Israelissa päämajaansa pitävät Krav Maga Global sekä International Krav Maga Federation.