You are currently viewing Kehähaille kaksi kultaa potkunyrkkeilyn SM-kilpailuista

Espoon Kehähait osallistui 15. – 16. huhtikuuta Iisalmessa potkunyrkkeilyn SM-kilpailuihin kolmen kilpailijan voimin. Tiia-Mari Rantakylä ja Tatu Maunu osallistuivat Full Contactiin ja Emmi Saarela kamppaili K1-säännöin.

Tiia-Mari nousi 60-kiloisten sarjaan ja sai suorassa finaalissa vastaansa MMA Seinäjoen Jenna Mäntylän. Rantakylä rytmitti ottelua lyöntisarjoillaan ja vei ottelun sekä kultamitalin nimiinsä ansaitusti kaikin tuomariäänin 3-0.

Tatu Maunu ei saanut vastustajaa 67-kiloisissa, joten hän voitti Suomen mestaruuden kumartamalla. Potkunyrkkeilyssä SM-kulta jaetaan sarjansa ainoalle osallistujalla vain mikäli tällä on EM-, MM- tai World Cup -mitali kahden vuoden sisään ja Tatu täyttää nämä kriteerit jopa kolminkertaisesti.

Emmi Saarela voitti 56-kiloisten puolivälierissä kaikin tuomariäänin Lahden Kamppailulajikeskuksen Mimmi Kaleniuksen. Välierien huikeassa jännitysnäytelmässä Emmi sai tunnustaa takavuosien useammankertaisen suomenmestarin Kaisa Kuisman paremmakseen hajaäänin 2-1. Voitto ratkesi käytännössä yhteen osumapisteeseen ja Emmin oli hyvien suoritustensa päätteeksi tyytyminen pronssimitaliin.

Tatu siirtyi Patrik Sundgrenin seuraksi tuomaritehtäviin jäätyään ilman vastustajia. Espoon Kehähaiden kulma-avustajina ahersivat Petteri Maunu, Abdul Hussein ja Mikko Rupponen.