You are currently viewing Tatu Maunu voitti pronssia Unkarin World Cupissa

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu kilpaili 2.-5. kesäkuuta Budapestissa potkunyrkkeilyn World Cupissa. Tatu osallistui Full Contactin 63,5-kiloisten sarjaan.

Tatu Maunu selvitti ensimmäisen kierroksen vapaa-arvalla ja kohtasi puolivälierissä tutun kisakumppanin, kun vastakkaiseen kehäkulmaan nousi Tšekin tasavallan Lukas Bares. Kaksikko kohtasi helmikuussa Kroatiassa Eurooppa Cupin finaalissa ja silloin tšekki vei tasaisen taiston nimiinsä hajaäänin. Tällä kertaa espoolainen otti johtoaseman heti alussa ja kasvatti etumatkaansa ottelun edetessä. Tatu horjutti vastustajaansa pyyhkäisyillä ja napsi osumia etenkin suorilla lyönneillä ja potkuillaan. Voitto kirjattiinkin suomalaiselle kaikin tuomariäänin 3-0.

Myös välierissä oli vastassa tuttu kilpakumppani, kun vastaan asteli hallitseva Euroopan mestari Eugen Ill. Tatu kohtasi saksalaisen viime vuonna juurikin Unkarin World Cupissa ja tuolloin voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun kyseessä oli vasta espoolaisen ensimmäinen kansainvälinen ottelu miesten sarjassa. Uusinnasta muodostuikin varsinainen jännitysnäytelmä. Ottelun avauserä oli tasainen ja toinen erä kulki hienosti suomalaiskomennossa, joten päätöserään lähdettiin Tatun johdossa.

Saksalainen sai lopulta kirittyä niukkaan pistevoittoon, kun yksi tuomari sai tasapisteet ja kaksi muuta saivat Eugenin voittajaksi, tosin toinen heistä sai ottelijoille eroa vain yhden osumapisteen verran.
– Olipa rankka ottelu, Tatu on mennyt valtavasti eteenpäin, teillä on hyvä tiimi, Eugen Ill ylisti ottelun päätteeksi.

Saksalainen voitti lopulta koko sarjan ja viime vuoden tapaan käytti Tatua lukuun ottamatta muita vastustajiaan luvunlaskussa sekä voitti nämä isomalla marginaalilla. Espoon Kehähaiden valmentajana Unkarin-kisamatkalla ahersi Petteri Maunu.