You are currently viewing Tatu Maunulle otteluvoitto Turkin World Cupissa

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu kilpaili 12. – 15. toukokuuta Istanbulissa potkunyrkkeilyn World Cupissa. Tatu kamppaili Full Contactin miesten 63,5-kiloisten sarjassa, johon osallistui kaikkiaan 18 kilpailijaa.

Tatu Maunu selvitti vapaa-arvalla tiensä 16 joukkoon ja sai ensimmäisessä ottelussaan vastaansa Espanjan Gabriel Fernandez Onan, joka oli tyrmännyt turkkilaisen vastustajansa kohokoukulla avausottelussaan. Espanjalainen pyrki hakemaan osumia vahvoilla lyönneillään, mutta pidempi espoolainen piti avauserän tasaisena. Maunu kiri johtoon toisesta erästä alkaen ja vei ottelun lopulta nimiinsä kaikin tuomariäänin. Espanjalainen voitti kaksi ottelua viime syksyn MM-kilpailuissa, joten kyseessä oli kova päänahka.

Tatu kohtasi puolivälierissä Kazakstanin Akim Bekbolatin, joka tyrmäsi avausottelussaan turkkilaisen vastustajansa maksakoukulla. Ottelusta muodostui odotetun tasainen, mutta suomalainen ei saanut läheskään kaikista osumistaan pisteitä kaikilta tuomareilta ja ottelun kulku ei tuonut oikeutusta Bekbolatin hajaäänivoitolle. Euroopan potkunyrkkeilyliiton slovakialainen tuomarivaliokunnan puheenjohtaja oli yksi ottelun arvostelutuomareista ja sai Tatun voittajaksi neljällä osumapisteellä. Kaksi kokemattomampaa tuomaria saivat puolestaan kazakstanilaisen voittajaksi ja tämän myötä espoolainen sijoittui viidenneksi.

Turkin World Cupiin osallistui yli 3200 urheilijaa kaikkiaan 52 maasta. Otteluita käytiin kaikkiaan 10 kehässä ja 14 tatamilla. Osallistujamäärää nosti etenkin isäntämaan ottelijoiden suuri määrä. Kansainvälisiä tuomareita oli vähemmän kuin turkkilaisia tuomareita, joiden taso ei kaikilta osin rehellisesti ottaen täyttänyt kansainvälisiä vaatimuksia. Tämä näkyi vähänkään tasaisemmissa otteluissa tuomioiden epätasaisuudessa ja johti myös lukuisiin protestointeihin. Kilpailujärjestelyissä oli toki hyvääkin. Kisapaikka oli sikäli toimivasti valittu, että majoitukset, ruokailut ja itse kilpailutapahtuma järjestettiin kaikki saman ison kongressikeskuksen puitteissa, mikä helpotti logistiikkaa.

Espoon Kehähaiden valmentajana Turkin kilpailuissa ahersi Petteri Maunu. Kilpailuihin osallistui Suomesta kaikkiaan kuusi kilpailijaa viidestä eri seurasta.