You are currently viewing Tatu Maunu löi vastustajansa luvulle MM-kilpailuissa

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu osallistui potkunyrkkeilyn MM-kilpailuihin 15.-23. lokakuuta Italian Jesolossa. Tatu kilpaili Full Contactin 63.5-kiloisten sarjassa.

Espoolainen selvitti ensimmäisen kierroksen vapaa-arvalla ja sai neljännesvälierissä vastaansa Kroatian Marin Jelacicin, joka on maansa mestari potkunyrkkeilyssä sekä olympiatyylin nyrkkeilyssä. Tatu johti ottelua hienokseltaan niin ensimmäisen kuin toisenkin erän päätteeksi. Jelacic rynnisti pistejohtoon parilla hyökkäyksellään päätöserän alussa ja Maunu aloitti kovan kirin. Tatu sai iskettyä vastustajansa luvunlaskuun, mutta ei aivan saanut käännettyä ottelua nimiinsä. Jelacic voitti ottelun yhden osumapisteen erolla kahden tuomarin kirjauksissa ja kahden osuman erolla kolmannen tuomarin pisteytyksissä. Tatu sijoittui täten yhdeksänneksi ensimmäisissä MM-kilpailuissaan.

Vasta 18-vuotiaan Tatun piti alun perin kilpailla tänä vuonna nuorten EM-kilpailuissa, mutta kansainvälinen potkunyrkkeilyliitto WAKO muutti ikäluokituksia vuodenvaihteessa ja sen myötä Tatu siirtyikin jo täksi kaudeksi aikuisiin. Koronan myötä kilpailuja ei juurikaan ole ollut saatavilla, joten kokemusero oli sarjan muihin osallistujiin nähden melkoinen. Tatu ei antanut sen häiritä ja otteli ennakkoluulottomasti. Tästä on hyvä jatkaa.

Espoon Kehähaiden ja Suomen Potkunyrkkeilyliiton puheenjohtaja Petteri Maunu on ahertanut MM-kilpailuissa joukkueenjohtajana sekä yhtenä neljästä maajoukkuevalmentajasta.