You are currently viewing Tatu Maunu voitti potkunyrkkeilyn MM-kultaa

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu iski perjantaina kultakantaan potkunyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailuissa Portugalin Albufeirassa. Tatu kilpaili Full Contactin 63,5 kilon sarjassa.

Tatu Maunu sai ykkösrankattuna vapaa-arvan ensimmäiselle kierrokselle ja kohtasi puolivälierissä Norjan Milton Barrios Galarretan. Tatu kohtasi Miltonin kesällä Euroopan kisoissa ja kärsi tuolloin norjalaiselle kirvelevän hajaäänitappion. Tällä kertaa ottelu käytiin alusta loppuun espoolaisen komennossa ja Maunu pyyhki kilpakumppaninsa useaan otteen kanveesille. Voitto kirjattiinkin Tatulle oikeutetusti kaikin tuomariäänin.

Tatu sai välierissä vastaansa Argentiinan Juan Leonardo Corralesin, joka oli kukistanut omassa puolivälierässään kahden vuoden takaisen MM-kakkosen Ukrainan Vladyslav Hidan. Amerikan mestari laittoi Tatun ahtaalle ja ottelusta muodostuikin kahden taitavan ja tarkan ottelijan välinen jännitysnäytelmä. Maunu ratkaisi vahvoilla takajalan potkuilla ottelun edukseen kirjaimellisesti viime sekunneilla ja eteni loppuotteluun hajaäänituomiolla 2-1.

Tatu otti loppuottelussa mittaa sarjan kakkossijoitetusta Iso-Britannian Dalton Johnista. Kaksikko on kohdannut kahdesti aiemminkin, kun britti päihitti Tatun viime vuoden EM-kilpailujen välierissä kaikin tuomariäänin ja espoolainen vei puolestaan pistevoiton nimiinsä syyskuussa Italian World Cupin finaalissa.

Nyt Tatu voitti avauserän, mutta Dalton käänsi ottelun edukseen toisessa erässä. Britti johti ottelua kolmannessa erässä kahdella osumapisteellä kahden tuomarin pisteissä, mutta Maunu riisti pistejohdon vahvalla lyönti- ja potkuyhdistelmällään, kun ottelua oli jäljellä enää 17 sekuntia. Historiallinen Espoon ensimmäinen potkunyrkkeilyn MM-kultamitali kirjattiin Tatu Maunun nimiin lopulta hajaäänituomiolla 2-1.

Tatun valmentajana ahersi Petteri Maunu, joka toimi myös Suomen joukkueenjohtajana. Suomi osallistui potkunyrkkeilyn MM-kilpailuihin kaikkien aikojen isoimmalla joukkueellaan ja myös menestyi ennätyksellisen hyvin. Suomen 16 urheilijasta peräti yhdeksän ylsi mitaleille ja mitaleista peräti kolme oli kultaisia. Kultaa iskivät Tatun lisäksi Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama Full Contactin 71-kiloisissa sekä Järvenpään Kehäkarhujen Jaakko Haanpää Full Contactin 81-kiloisissa.