You are currently viewing Petteri Maunu valittu vuoden valmentajaksi 2023

Suomen Potkunyrkkeilyliitto on nimennyt Espoon Kehähaiden Petteri Maunun vuoden 2023 valmentajaksi. Petteri on osoittanut osaavansa viedä urheilijoita maailman huipulle, sillä hänen valmennettavansa Tatu Maunu voitti potkunyrkkeilyn MM-kultaa Portugalissa marraskuussa.
– Kaiken kaikkiaan arvokisoissa taso on kova ja marginaalit ovat pienet. Menestys otetaan nöyränä vastaan ja matka jatkuu. Jatkuva oppiminen ja kehittyminen on kaiken a ja o, Petteri tähdentää.

Petteri toimi vuoden 2023 aikana aktiivisesti valmentajana kilpailuissa ja leireillä kaikkiaan kymmenessä maassa.
– Vuosi oli kieltämättä kiireinen, osallistuttiin maailman cupeihin ja Euroopan cupeihin, Euroopan kisoihin ja MM-kilpailuihin. Siinä sai hyvää kuvaa siitä missä mennään potkunyrkkeilyn huippusuorituksen osalta. Vaikka onhan kansainvälisiä kisoja toki tullut kierrettyä aiemminkin.
– Verkostoituminen on ollut tärkeässä roolissa, niin kotimaassa kuin ulkomaillekin. Ajatustenvaihto muiden kanssa avartaa omaakin lajikäsitystä ja ulkomaan leireiltä on saatu hyvää ottelutuntumaa.
– Valinta vuoden valmentajaksi on hieno kunnianosoitus, etenkin kun huomioidaan, että viime vuosi oli Suomelle ennätyshyvä MM-tasolla. Kokonaismenestyksen eteen on moni valmentaja tehnyt arvokasta työtä, Maunu summaa.

Kuvassa Petteri Maunu jakamassa palkintoja potkunyrkkeilyn MM-kilpailuissa Full Contactin 63,5 kilon sarjassa, jonka Tatu Maunu voitti. Potkunyrkkeilyn maailmanliitto WAKOn perinteen mukaisesti kultaa voittaneen maan lajiliiton edustaja jakaa palkinnot. Kuva: Matti Kokkonen