You are currently viewing Nyrkkeilijät iskivät neljä SM-mitalia

Espoon Kehähaiden nyrkkeilijät iskivät viikonloppuna Helsingin Urheilutalolla SM-mitaleista viiden pugilistin voimin. Kehään nousivat Ari Baktyar, Tatu Maunu, Theo Kolehmainen, Pasi Räsänen ja Tiia-Mari Rantakylä.

Ari Baktyar kohtasi 54-kiloisten loppuottelussa Someron Voiman Artturi Petshujevin. Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja kirjattiin harmittavasti Petshujevin hyväksi hajaäänin 3-2. Ari ei saanut tänä vuonna ennen SM-kilpailuja lainkaan otteluita varusmiespalveluksensa takia, eikä ihan hirveästi lajiharjoituksiakaan, kun Vekarajärveltä ei myönnetty ensimmäistäkään harjoitus- tai kilpailuvapaata. Siinä mielessä hajaäänitappio SM-finaalissa tuntui lähes voitolta. Ottelun kulun perusteella kultamitalikaan ei olisi ollut vääryys, mutta tänä vuonna Arin kaulaan ripustettiin hopeinen mitali.

Tatu Maunu sai 63.5-kiloisten välierissä vastaansa moninkertaisen Suomen-mestarin, Tampereen Voimailuseuran Niazz Ahmadin. Pirkanmaalainen vei yli 10-kertaisen ottelukokemuksensa saattelemana avauserän nimiinsä. Tatu pääsi hyvin mukaan toiseen sessioon, josta muodostuikin varsin tasainen. Maunu kiristi ruuvia kolmanteen erään ja iski siitä myös erävoiton Suomen parhaaksi valitun tuomarin papereissa. Otteluvoitto kirjattiin Niazzille kaikin tuomariäänin ja hän vei lopulta myös koko sarjan nimiinsä kukistaessaan loppuottelussa Markus Pasasen. Tatu sijoittui pronssille.

Theo Kolehmaista vastaan asettui 75-kiloisten välierissä Helsingin Urheiluseuran Henri Malmström. Ulottuva ja taitava Malmström oli joka erässä hieman osuvaisempi pitkillä suorillaan ja vei pistevoiton oikeutetusti nimiinsä. Kolehmainen haki paikkoja teräville lyönneilleen, mutta otteli normaalia suoritustasoaan matalammalla tempolla, mikä saattoi selittyä ottelun jälkeen nousseella kuumeella. Henri Malmström voitti loppuottelussa Ykspihlajan Reiman Albert Thiangdeen ja vei kultamitalin nimiinsä. Theon kaulaan ripustettiin SM-pronssia.

Pasi Räsänen kilpaili yli 92-kiloisten sarjassa ja sai välierissä vastaansa Waasa Boxing Clubin Pirkka Suksin. Vasta kesäkuussa ensimmäisen nyrkkeilyottelunsa iskenyt Räsänen voitti hienosti avauserän iskien hyvästä liikkeestä. Toinen erä kulki kuitenkin väkivahvan vaasalaisen tahdittamana, joten kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta. Pirkka jaksoi otella aktiivisemmin loppuun saakka ja vei päätöserän väkevästi nimiinsä. Voitto matkasi Vaasaan ansaitusti kaikin tuomariäänin ja Pasin saldoksi jäi ensimmäisistä SM-kilpailuista hienosti pronssia.

Tiia-Mari Rantakylää vastaan asettui 57-kiloisten puolivälierissä Helsingin Tarmon Anna Jutila. Rantakylä iski hyvällä työmoraalilla läpi ottelun, mutta Jutila haki taitavasti osumat ja rytmitti kamppailun kulkua jalkatyöllään. Ottelu kirjattiinkin osuvaisesti otelleen Jutilan hyväksi kaikin tuomariäänin. Tiia-Mari sijoittui ensimmäisissä nyrkkeilyn SM-kilpailuissaan viidenneksi.

Espoon Kehähait oli liikkeellä joukkueella, josta jokainen on vielä nyrkkeilyuransa alkupuolella ja kaikki espoolaiset hävisivätkin kokeneemmilleen. Jokainen otteli hyvin, vaikka kultamitaleille ei tällä kertaa yllettykään. Näistä urheilijoista varmasti kuullaan vielä. Kehähaiden huoltajina kisoissa ahersivat Petteri Maunu, Timo Ryökäs, Mikko Rupponen ja Sara Nurmi.