You are currently viewing Jamba ja Theo iskivät voitot Cagessa
  • Artikkelin kategoria:Vapaaottelu

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat kamppailivat lauantaina 25. marraskuuta kolmen miehen voimin Cage 60 -iltamassa Helsingin Kulttuuritalolla. Kisahäkkiin nousivat Janne Elonen-Kulmala, Edward Walls ja Theo Kolehmainen. Janne ja Edward kilpailivat ammattilaissäännöillä, ja Theo puolestaan kilpaili kansainvälisillä IMMAF-amatöörisäännöillä.

Janne ”Jamba” Elonen-Kulmala kohtasi brasilialaisen Joao Menezesin 135-paunaisissa eli 61,2 kg painoluokassa. Jamba hätyytteli vastustajansa otsaa yläpotkullaan heti ottelun alussa ja napsi meheviä osumia takajalan potkuilla sekä takakädellään. Toisessa erässä brassi kaatoi espoolaisen ja pääsi selkään, mutta Elonen-Kulmala ravisti vastustajansa irti ja aloitti armottoman mattolyömisen guardista kyynärpäillä ja vahvoilla koukuillaan. Tuomari keskeytti ottelun espoolaisen voitoksi toisen erän teknisellä tyrmäyksellä.

Edward Walls sai vastaansa Brasilian Erick Viscondin 145-paunaisissa eli 65,8 kilon painoluokassa. Viscondi aloitti vauhdilla ja vei Edin tonttiin, mutta espoolainen pääsi kuitenkin pian jaloilleen ja ottelu jatkoi pystyssä. Walls osui hyviä yksittäisiä lyöntejä vastustajan yrittäessä laajakaarisia koukkuja ja potkuja. Avauserä olikin kokonaisuudessaan tasainen. Edward osui toisessa erässä etukädellään, mutta brassi sai matsin tonttiin ja vei mattokontrollilla erän nimiinsä. Edward aloitti päätöserän hyvillä suorillaan, mutta vastustaja onnistui jälleen kaadossaan ja kontrolloi mattotilanteita ottelun loppuajan. Taisto kirjattiin vierastyöläisen nimiin tuomariäänin.

Theo Kolehmainen otti mittaa GB Gymin Osman Abdista 170-paunaisissa eli 77,1 kilon painoluokassa. Theo hallitsi alusta alkaen keskikehää ja espoolaisen paine alkoi hiljalleen tuottaa tulosta, kun hän pääsi osumaan muutamalla painavalla iskullaan. Toisessa erässä Kolehmainen jatkoi prässiä ja satutti Osmania hyökkäyksillään. Theo osui etukoukullaan räväkän iskunvaihdon päätteeksi ja kirjasi voiton nimiinsä toisen erän tyrmäyksellä.

Espoon Kehähaiden kulma-avustajina Cage 60 -tapahtumassa ahersivat Jaakko Dahlbacka ja Abdul Hussein.

Kuva: Antti Latva-Kyyny