You are currently viewing Aleksi Hautaniemi nyrkkeili SM-hopeaa
  • Artikkelin kategoria:Nyrkkeily

Espoon Kehähait osallistui A-junioreiden SM-kilpailuihin lopulta vain yhden nyrkkeilijän voimin, kun Alfed Hoxha joutui jättämään kisat väliin sairastumisen takia. Kehähaiden Aleksi Hautaniemi kilpaili 63,5-kiloisissa.

Viiden kilpailijan sarja jaettiin A- ja B-lohkoon ja Hautaniemi rankattiin aiempien saavutusten myötä A-lohkoon, jossa hän sai vapaa-arvan ensimmäiseltä kierrokselta. Aleksi kohtasi loppuottelussa ikäisekseen jo varsin kokeneen arvokisakävijän Vihtori Lindströmin.

Hautaniemi otteli maltilla ja nosti tempoa ottelun edetessä. Espoolaisella kesti tovi päästä jyvälle taitavan vastustajansa rytmistä, mutta ottelu kulki erä erältä yhä vahvemmin Aleksin hallinnassa. Ylä-Tikkurilan Kipinää edustava Lindström piti kuitenkin pintansa ja selviytyi voittajaksi hajaäänin 4-1. Aleksi Hautaniemi lähti finaaliin selkeänä altavastaajana, mutta otteli ennakkoluulottomasti vastustajansa kokemusedusta ja aiemmista meriiteistä piittaamatta. Tästä on hyvä jatkaa.

Espoon Kehähaiden valmentajana SM-kilpailuissa ahersi Petteri Maunu ja kulma-avustajana auttoi jo tuttuun tapaan Turun Urheiluliiton Nina Petander. A- ja B-junioreiden SM-kilpailut kisailtiin Vantaalla Tikkurilan Urheilutalolla 4.-5. marraskuuta.