You are currently viewing Tatu ja Emmi avasivat kisakauden Uzbekistanissa

Espoon Kehähaiden Tatu Maunu ja Emmi Saarela kilpailivat 24. – 29. syyskuuta Uzbekistanin Tashkentissa potkunyrkkeilyn maailmancupissa. Tatu kilpaili Full Contactin 63,5 kilon sarjassa ja Emmi osallistui K1 60-kiloisten sarjaan.

Tatu Maunu selvitti ykkösrankattuna avauskierroksen vapaa-arvalla ja kohtasi puolivälierissä Uzbekistan Dilmurod Abdurahmonovin. Kotikehän ottelija piti kovaa tempoa ja väläytteli kääntöpotkuillaan, mutta Maunu piti päänsä kylmänä ja iski tyrmäysvoiton toisessa erässä. Tatu sai välierissä vastaansa Algerian nopeakätisen Houssem Eddine Ahmed Yahian. Algerialainen osoittautui taitavaksi potkunyrkkeilijäksi, mutta ottelu kulki vanhetessaan enenevästi espoolaiskomennossa ja Tatu kirjasi voiton nimiinsä kaikin tuomariäänin 3-0.

Maunu kohtasi loppuottelussa Uzbekistanin Sherzodbek Rizoqulovin, joka oli kukistanut omassa välierässään Kazakstanin Shambalov Aibekin. Ottelu kulki edetessään enenevästi Tatun nuoteilla ja espoolainen sinetöi voittonsa lyömällä vastustajansa kanveesille päätöserässä. Tatu Maunu voitti ottelun 3-0 kirjaten uralleen jo viidennen maailmancupin voiton.

Emmi Saarela sai välierissä vastaansa Isarelin Niri Drorin. Emmi hallitsi ottelua hyvällä liikkellä ja johti ottelua aina loppusekunneille saakka. Israelilainen sai kuitenkin kirittyä kahden tuomarin pisteissä tasoihin aivan päätöserän lopussa ja vei viimeisen erän voitollaan ottelun nimiinsä hajaäänituomiolla 2-1. Äärimmäisen niukan tappion myötä Emmi sai tyytyä pronssimitaliin, mutta turnauksesta jäi paljon hyvää oppia plakkariin.

Tatu ja Emmi ottelevat seuraavaksi Espoo Openissa lauantaina 12. lokakuuta kohdatessaan Serbian maajoukkueottelijat. Molempien kausi huipentuu marraskuun alussa Kreikan Ateenassa käytävissä EM-kilpailuissa. Espoon Kehähaiden valmentajana Uzbekistanin maailmancupissa ahersi Petteri Maunu.