You are currently viewing Pasi ja Tiia-Mari voittivat SM-hopeaa
  • Artikkelin kategoria:Nyrkkeily

Espoon Kehähait osallistui 9.-11. joulukuuta kahden pugilistin voimin nyrkkeilyn SM-kilpailuihin Helsingissä. Kisakehään nousivat Tiia-Mari Rantakylä naisten 57-kiloisissa ja Pasi Räsänen miesten superraskaassa sarjassa.

Tiia-Mari Rantakylä voitti välierissä Forssan Nyrkkeilijöiden Emma Syyrin. Tiia-Mari oli kaksikosta ulottuvampi ja kontrolloi avauserässä etäisyyttä etusuorallaan. Rantakylä lisäsi ottelun edetessä kulmanvaihtoja, nosti tempoa erien loppua kohden ja napsi ylivoimaisen pistevoiton nimiinsä. Espoolainen kohtasi loppuottelussa Kankaanpään Nyrkkeilijöiden taitavan Teresa Mäkisen. Nopeaiskuinen kankaanpääläinen hallitsi kehätapahtumia pääosin ja kirjasi pistevoiton sekä kultamitalin ansaitusti nimiinsä.

Pasi Räsänen sai välierissä vastaansa Iisalmen Urheilu-Vesojen kokeneen Aki Juntusen, joka aloitti ottelun vahvoilla hyökkäyksillä. Räsänen otti ensimmäisen erän maltilla ja antoi Juntusen kuluttaa isoimmat energiansa. Espoolainen nosti avauserän jälkeen tempoa, kirjasi toisen ja kolmannen erän ansaitusti nimiinsä ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin. Pasi sai loppuottelussa tunnustaa Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Danil Rantasen paremmakseen tuomareiden yksimielisellä päätöksellä, mutta pystyi haastamaan tamperelaista jo selkeästi vahvemmin kuin kaksikon edellisessä kohtaamisessa vain viikkoa aiemmin.

Espoon Kehähaiden kulmamiehinä SM-kilpailuissa ahersivat Petteri Maunu, Mikko Rupponen ja Timo Ryökäs. Suomen mestaruuksista kilpailtiin Helsingin Urheilutalolla.
– Hopea oli hieno suoritus molemmilta nyrkkeilijöiltämme, kummallakin oli kovatasoiset sarjat, tästä on hyvä jatkaa, Petteri summasi.