You are currently viewing Kehähaille kaksi kultaa ja kaksi hopeaa lukkopainin SM-kisoista
  • Artikkelin kategoria:BJJ / Lukkopaini

Espoon Kehähait osallistui kuuden kilpailijan voimin ADCC-lukkopainin SM-kilpailuihin 17.-18. joulukuuta Hervannan Vapaa-aikakeskuksessa Tampereella. Estradille astelivat lauantaina beginner-luokassa Sara Nurmi ja Rasmus Rainio. Sunnuntaina oli espoolaisista kisavuorossa intermediate-luokassa Sampsa Koivulehto, advanced-luokassa Iris Nihti sekä pro-luokassa Kare Rintala ja Sami Himanen.

Rasmus Rainio osallistui ensimmäisiin kisoihinsa vain noin vuoden harjoittelun jälkeen. Rasse kisaili 83-kiloisissa ja hävisi pisteillä Oulun Kamppailuklubin Mirko Hirvonsalolle. Rainiolla oli kuitenkin kelpo startti kisauralle.

Potkunyrkkeilystä ja vapaaottelusta tuttu Sara Nurmi osallistui ensimmäisiin lukkopainikisoihinsa. Sari kilpaili 55-kiloisissa ja voitti välierässä Helsingin Ju-jutsuklubin Laura Saarikiven pistein. Nurmi hoiteli loppuottelussa voiton Tampereen Jujutsukoulun Heli Salapurosta triangelikuristuksella ja sai kultamitalin kaulalleen.

Sampsa Koivulehto urakoi peräti viisi matsia 83 kilon sarjassa. Sampsa voitti avausottelussaan MMA Imatra Lauri Rannan käsilukolla ja kukisti toisessa matsissaan Oulun Kamppailuklubin Santtu Viirretin pistein. Espoolainen päihitti kolmannessa ottelussaan MMA Team 300 edustavan Aleksi Stoilovin pistein ja lopetti neljännessä kamppailussaan Sisu Gymin Kim Teikarin käsilukolla. Sampsa sai loppuottelussa vastaansa MMA Imatran Tuomo Salon, josta tuloksena tappio takakuristuksella. Koivulehdolle ensimmäisistä lukkopainikisoistaan saaliksi hienosti SM-hopeaa.

Iris Nihti kilpaili yli 65-kiloisissa ja otti suorassa finaalissa mittaa Kajaanin Ju-Jutsuseuran Johanna Rysälästä. Iris hoiti homman kotiin pistevoitolla ja saalisti vapaaottelun SM-kultansa jatkeeksi jo toisen Suomen mestaruutensa tälle kisakaudelle.

Kare Rintala palasi kisatatameille pitkän tauon jälkeen ja otteli 76,9 kilon sarjassa. Kare sai vastaansa Oulun Kamppailuklubin Jarmo Petäjäjärven, ja hienosta ottelusta huolimatta espoolainen sai tunnustaa taitavan ja kokeneen oululaisen paremmakseen. Pistetappion myötä Rintalan peli on taas avattu ja lisää kisoja on tiedossa.

Vanha kehäkettu Sami Himanen palasi myös kisatatameille ja kilpaili 65,9-kiloisissa. Sami voitti avausottelussaan suvereenisti Aleksandr Cassénin alle minuutissa giljotiinikuristuksella. Himanen otti loppuottelussa mittaa Lahden Gentain kisajyrä Tero Juntusesta, joka vei kultamitalin nimiinsä triangeliluristuksella.

Espoon Kehähaiden valmentajana Tampereen-valloituksessa ahersi Janika Antinmaa.