You are currently viewing Abba ja Jamba voittoihin Imatralla
  • Artikkelin kategoria:Vapaaottelu

Espoon Kehähaiden vapaaottelijat kilpailivat lauantaina Imatralla seitsemän urheilijan vahvuudella. Janne Elonen-Kulmala, Abdul Hussein ja Iris Nihti ottelivat Carelia Fightin iltatapahtumassa. Theo Kolehmainen, Eetu Kanniainen, Aaron Kuusijärvi ja Agon Latifi puolestaan kilpailivat Suomi MMA Cupin päiväotteluissa.

Janne “Jamba” Elonen-Kulmala sai 61,2-kiloisten ammattilaismatsissa vastaansa Georgian Nodar Khotenashvilin. Kamppailu alkoi potkujen vaihdolla, jonka jälkeen Jamba vei ottelun mattoon yhden jalan kaadolla ja siirtyi mountiin jakamaan kyynärpääiskujaan. Kaksikko pyörähteli pariin otteeseen positioiden välillä, kunnes Elonen-Kulmala sai triangelikuristuksensa kohdilleen ja georgialainen joutui taputtamaan noin kolmen ja puolen minuutin kamppailun päätteeksi.

Abdul “Abba” Hussein otti 61,2 kilon sarjassa ammattilaisottelussa mittaa Azerbaidžanin Ruslan Mammadovista. Abba prässäsi pystyssä, puolusti Mammadovin lyönnit ja potkut, ja kaatoi tämän häkin reunalta. Hussein esitti matossa tarkkaa ja liikkuvaa positiopainia, hallitsi tilanteita ja jakoi mattolyöntejä mausteeksi. Abba puikkasi lopulta vastustajansa selkään ja haki voiton takakuristuksella, kun avauserää oli jäljellä 20 sekuntia.

Iris Nihti haki 70,3-kiloisissa IMMAF-säännöin revanssia Iso-Britannian Lisa Zimmosta. Kaksikko mitteli tasatahtiin ja ottelu ratkesi käytännössä Zimmon päätöserän alasvientiin, jolla hän sai tuomarit puolelleen ja vei pistevoiton nimiinsä.

Theo Kolehmainen otti 80-kiloisissa IMMAF-säännöin mittaa Loop MMA:n Elmeri Suomisesta. Helsinkiläinen yritti viedä Kolehmaista tonttiin, mutta espoolaisen puolustuspaini toimi hyvin. Toisessa erässä Theo löi vastustajansa kanveesiin, mutta tämä selvisi sitomalla. Theo vei kaikki kolme erää nimiinsä ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin.

Eetu Kanniainen sai A-junioreiden 65,8-kiloisissa vastaansa Ramm Estonian Henrik Jegonjanin. Eetu taisteli väkevästi pystyssä, mutta toisessa erässä virolainen sai jekutettua espoolaisen käsilukkoon ja kirjasi voiton nimiinsä luovutusotteella.

Aaron Kuusijärvi kohtasi vapaaotteludebyytissään MMA Utin Luukas Taurun. Ottelu käytiin A-junioreiden 65,8-kiloisissa ja Aaron kamppaili fiksusti vieden kohtaamisen nimiinsä kaikin tuomariäänin. Kuusijärvi matsasi vielä uudelleen ja sai vastaansa Eetun voittaneen Henrik Jegonjanin. Aaron otteli hyvin, mutta ensimmäisen matsin jalkavamma vei mehuja ja voitto matkasi Viroon kaikin tuomariäänin.

Agon Latifia vastaan asettui A-junioreiden 77,1-kiloisissa Örebro Fight Gymin Emin Omic. Agon esitti taitavia otteita, mutta ruotsalainen osoittautui vieläkin taitavammaksi ja vei voiton nimiinsä kaikin tuomariäänin.